Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió


A Vasas női röplabda csapatának eredményei


Magyar bajnok Magyar Kupa győztes

1989, 2005 1981, 1983, 1990, 1991, 2005, 2006


A Vasas Női Röplabda Szakosztály 1981-ben alakult, amely fővárosunk legpatinánsabb régiójában, Óbudán él és dolgozik.

A Vasas SC a NIM SE örököse; a megszüntetett röplabda szakosztályt 1981-ben vette át. Eddigi legnagyobb sikere: a 2005. évben mind a bajnokság, mind a Magyar Kupa megnyerése. Emellett még 1989-ben nyertek bajnokságot lányaink, és többször végeztek élen a Magyar Kupában is. Utóbbit először a „megalakulás” évében, majd két évre rá, 1983-ban dupláztak a lányok. Hosszú idő után, 1990-ben és 1991-ben voltak ismét aranyérmesek. Az eddigi legnagyobb nemzetközi siker 1996-hoz kötődik: a CEV-kupában, az ankarai döntőn negyedik lett a csapat, Vasas Budai-Tégla néven. Európai kupaküzdelmekben azóta sem szerepelt magyar klubcsapat a négyes döntőben! A szakosztály eddigi sikereinek kovácsa volt néhány rendkívüli képességű edző is, köztük Déri Rezső, Garamvölgyi Mátyás, Sun De-li (kínai), Kovács Károly, Kasziba István, Forman József, Janda Attila, Jókay Zoltán.

A Vasas évek óta sikeresen dolgozó utánpótlás-nevelő bázis. A fiatalok korábban többször is nyertek junior bajnokságot (1986, ’88, ’91, ’93), de 2004 különleges év: ezzel a győzelemmel sorozatban a harmadik elsőséget szerezték meg a lányok! Itt kell megemlíteni néhai Vihar Levente szerepét, érdemeit. Oroszlánrésze volt abban, hogy a Vasas kiválassza a legtehetségesebb fiatalokat. Felfedezettjei között tudhatjuk Nyári Virágot, a jelenleg német bajnokságban bajnoki címet szerzett Dambendzet Nathaliát, vagy Szíjjártó Csillát. Vihar Levente emlékét ma évente rendezett nemzetközi ifjúsági torna őrzi.

A sikerekért edzők és sportvezetők dolgoznak. A kezdetekben Tatai Ilona volt a szakosztályvezető. Fördős László tőle örökölte a stafétabotot, a szakosztály elnöki feladatkört, s maholnap húsz éve irányítja nagy hozzáértéssel a szakosztály munkáját. A NIM átvételekor Müller Tibor volt a technikai vezető, nyugdíjazása óta már nem vesz részt a szakosztály munkájában. Fördős Lásztlót jelenleg Előd János technikai vezető, és Csortos Csaba utánpótlás igazgató segíti. A csapatok edzői: a fiatal, 21 év átlagéletkorú felnőtteknél a vezetőedző Jókay Zoltán, a másodedző egyben a juniorok edzője Borkovics Zoltán. Ratimorszky Károly a serdülőkkel dolgozik, Benkóné Kőrös Mária a gyerekekkel foglalkozik, míg a legkisebbeket Déginé Vinnai Ildikó és Danada Judit tanítja a röplabdázás rejtelmeire. A csapat orvosa: dr. Gábler Tamás.

A csapat jelenleg a Vasas Opus-Via Óbuda nevet viseli, korábbi szponzorai közt a Budai Tégla és a Tutto Mobili játszott jelentős szerepet!

Budapest második legnagyobb kerületében jelenleg ez a legmagasabb osztályban induló szakosztály.

A szakosztály az egyik legjobb utánpótlás bázis is. A különböző utánpótlás versenyeken (junior bajnokság, OIK, OSB, OGYB ) rendszeresen országos döntőbe jutnak csapataink, ahol többségében dobogós helyezést érnek el. Az óbudai környezet biztosítja utánpótlásunk bázisát. Sportolóink döntő többsége III. kerületi intézménybe jár. A Vihar és Zápor utcai iskolákkal együttműködési szerződésünk van, előbbiben röplabda szakosztály is működik. Két testnevelő, Danada Judit, és Déginé Vinnai Judit szakosztályunk edzői stábjához tartoznak.

A tárgyi feltételek a Folyondár utcai csarnokban jók, délutánonként egyszerre több pályán tudunk dolgozni. 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine