Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió
Elôzô 1 1222 1 2 ... 1230  Utolsó


2007.01.28. - Vízilabda - Összességében egyikünknek sem sikerült az egri kirándulás


Győzni mentünk Egerbe, vereséggel jöttünk haza

Az Euroliga 4. fordulójában Egerbe látogatott csapatunk. A hazaiak számára a mérkőzés egy utolsó szalmaszál volt, vereséggel búcsút intettek volna a legrangosabb kupa küzdelmeinek, a TEVA-VasasPlaket számára pedig a győzelem egyenlő lett volna a továbbjutással.

A mérkőzés piros-kék labdaszerzéssel indult, mégis az első helyzetet Kis Gábor jegyezte, mégpedig egy kapufával. A Vasas nem illetődött meg, a valaha Egerben is játszó Kovács Róbert góljával 1 perc után vezetést szerzett (0-1). Az ekkor még magabiztosan játszó vendégek Varga Dénes révén duplázták az előnyt, aki Steinmetz Barna pályát átívelő passzát kapta pontosan a kezébe, majd továbbította azt Jászberényi kapujába (0-2). Hosszú percekig álltuk a sarat, jól védekeztünk emberhátrányban. A negyedben egyetlen egri válasz érkezett, egy perccel a negyed vége előtt Gór-Nagy Miklós araszolt közel a kapuhoz és megtalálta a védekező kezek közötti helyet a kapuba (1-2).

A második játékrész is jól indult Vasas szempontból, még az első perc végén fórhoz jutott a csapat. A körbejáró labda már-már megszáradt, amikor Hosnyánszky ismét bevizezte. Jobb helyet nem találhatott volna erre, mint Jászberényi kapujának jobb alsó sarkát (1-3). Az Eger a következő támadásnál góllal jelezte, hogy ők is a vízben vannak, ismét Gór-Nagy neve villant az eredményjelzőn (2-3). Kovács Róbert sem akart lemaradni a gólgyártásban, Varga Dénes bal oldalról kapott labdáját jobbról lőtte a hálóba (2-4).

A hevesieknek 16 másodperc kellett egy szépítő találathoz, Märcz használta ki az emberelőnyt (3-4). Sajnos a következő egri gól már nem szépítő, hanem egyenlítő találat volt, Kovács Robi kiválása után Bálint büntetett (4-4).

Elöl Steinmetz Ádám gyönyörűen emelt, de a felső léc az Egert segítette. 2 perc volt a nagyszünetig, amikor – ismét előnyből – Nyéki találta meg a kezek közötti rést (5-4). Ezután Varga Dénes villant egyet elöl, bal szélről vette be a hazai kaput (5-5). Még alig álltak fel a csapatok, amikor a gólhelyzetbe forduló Kis Gábort szabálytalanul szereltük, a megítélt büntetőt Nyéki értékesítette (6-5). Az állás már nem változott a szünetig, habár nem tétlenkedtek a csapatok, Kis csavart egy kapuját, a Vasas két pontatlan beadását egy egri követte, mindezt pedig a félidőt jelző sípszó.

A 8 gólos előző 8 perc után következő harmadik negyedben a gólok helyett a birkózásé volt a főszerep, de a játékvezetőknek is jutott epizódszerep, kétszer felejtették el elindítani az órát az egri támadásoknál. A játék állt is egy kicsit ez ebből adódó vita miatt. Utána hamar kettős emberelőnyhöz jutottak a haziak, Nagy Viktor azonban bravúrral védett. Lett volna esélyünk az egyenlítésre, ám Varga Dani előbb mellélőtt, majd a kapufát találta telibe, majd Mátyás halóban kikötő lövésébe fújt bele a szlovák bíró. 2:29 volt hátra, amikor Hosnyánszky végleg cserével kiállt, így Császár jobbról élt az emberelőny adta lehetőséggel (7-5). Egy-egy helyzet után egy érdekes szituációval zárult a negyed: Tóth Marci úszott volna meg (egyedül), ám Mackeben szabálytalanul állította meg a gólhelyzetben lévő Vasas-játékost (Később hasonló szituációban ötméterest kaptak az egriek... - TG). Két másodperc volt hátra, a bíró szabaddobást ítélt, amivel ennyi idő alatt nem tudtunk mit kezdeni, így kétgólos hátrányból indultunk neki az utolsó nyolc percnek.

Az utolsó játékrész is nagy küzdelmet hozott – nem is vártunk mást. Elhoztuk a labdát a ráúszásnál, Földi László időt kért (mivel emberelőnyben voltunk), de az időkérés utáni helyzet kihasználatlan maradt. Nem sokkal később Varga Dénes lövése csattant a kapufán, hasonlóan Kovács Robi bombája, amikor 5:30 volt hátra. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ismét az Eger szerzett találatot. Megint Nyéki, megint büntetőből (lásd fent) (8-5). Hosszú percekig gyűrték egymást az ellenfelek, a Vasas ismét meccs eleji formában játszott, Mátyás passzából Varga Dénes 2:30-al a vége előtt faragott a hátrányból (8-6). Egy perc volt a mérkőzés végét jelző sípszóig, amikor Tóth Marci keze sült el (8-7). Az ezt követő egri támadást meghiúsítottuk, időt kértünk 25 másodpercnél, ám az elkapkodott befejezés azt jelentette, hogy ezen az estén az Eger örülhetett: Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 8-7 (1-2, 5-3, 1-0, 1-2)

Gólszerzők: Nyéki (3), Gór-Nagy M. (2), Märcz, Császár, Bálint, illetve Varga Dénes (3), Kovács R. (2), Hosnyánszky, Tóth M.

A 4. forduló után értékeltük a csoportokban a továbbjutási esélyeket, erről hamarosan olvashatnak hnlapunkon.

Hajrá Vasas!

Kánya Dávid


2007.01.28.Hozzászólások (5 db)    Hozzászólás
 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine