Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió
Elôzô 1 1228 1 2  Utolsó


2007.02.12. - Röplabda - Közel a bravúrhoz


Péntek este a női röplabda bajnokság 17. fordulójában egy igazi fővárosi rangadót láthattak azok a nézők, akik kilátogattak a Városmajorba, hiszen a BSE a Vasas együttesét fogadta.

Ami fociban Fradi - Újpest, az a női röplabdában a BSE - Vasas Opus-Via Óbuda.

Az angyalföldi csapatból sérülések és betegségek miatt hiányzott Tormási Orsolya, Héger Zsuzsanna és Pinke Barbara. A piros-kék csapat hű szurkolói nagy számban képviseltették magukat ezen a találkozón is, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a csarnokban.

A mérkőzést a BSE kezdete és az első pontot is a városmajoriak szerezték, de a vendégek nem hagyták magukat és rendre kiegyenlítettek. A technikai szünet után még szorosabb és kiélezettebb csata folyt a pályán. Ezen a mérkőzésen minden egyes hibának nagy jelentősége volt - de sajnos talán a feszült hangulat miatt is, ebből sokat láthattak a nézők. A szett vége felé a Vasas kisebb előnyt halmozott fel, de érthetetlen rövidzárlat lett úrrá a csapaton és nem tudott élni lehetőséggel, hiszen a hazaiak 23-20-ról felálltak és megnyerték az első szettet.

A játék színvonala cseppet sem romlott a második játékrészben, sőt magyar viszonylatban ritkaszámba menő labdameneteket láthattunk. A hangulatról a vendégszurkolók gondoskodtak, míg a megnyugtató vezetést az angyalföldi lányok biztosították. Úgy tűnt ebben a szettben nem sok babér terem a hazaiak számára, hiszen a pályán kis túlzással az történt, amit a Vasas akart. A Jókay tanítványok felszabadultan és magabiztosan játszottak. Kasziba István a BSE trénere hiába kért időt a városmajoriak nem találták a kitűnő formában játszó Vasas ellenszerét. A szettet az angyalföldi gárda simán 25-20-ra nyerte meg.

A harmadik játékrészre a hangulat tovább fokozódott, hiszen a szurkolók érezték, hogy a lányoknak nagy szükségük van a biztatásra. A drukkerek teli torokból buzdították a piros-kék játékosokat, akik nagyobb megerőltetés nélkül ütötték a pontokat. Ekkor nyugodtan kijelenthettük, hogy játszott a csapat. A BSE görcsösen próbálkozott, de az előző szetthez hasonlóan sok sikerélményük nem volt, hiszen a lányaink sorra szerezték a pontokat, míg a hazaiak csak futottak az eredmény után. Mindhiába, ugyanis az angyalföldi csapat 25-19-ra hozta a szettet és összesítésben már 2-1-re vezetett.

A negyedik játékrészre két rendkívül motivált csapat lépett a pályára. A BSE a meccsben maradásért a Vasas pedig a győzelemért harcolt. Sajnos ahogy-telt múlt az idő az embernek olyan érzése támadt, mintha az angyalföldi gárda mind fizikálisan mind mentálisan elfáradt volna, míg riválisuk ekkor kezdett el csúcsformában játszani. Számunkra a legrosszabbkor, hiszen a Vasas Opus-Via Óbuda csapata eddig kiválóan küzdött, hajtott és szívvel-lélekkel játszott, de a fáradtság úrrá lett néhány játékoson, akiknek a teljesítménye erősen meghatározta a csapat játékát. Ez a szett a prios-kékek szenvedéséről szólt, hiszen az eddig parádézó csapat hirtelen pontatlanul, rengeteg hibával játszott. A vendéglátók ezt a szettet 25-18-ra hozták.

Következhetett a mindent eldöntő ötödik játékrész. A lélektani előny a BSE-nél volt, hiszen ők egyenlítettek ki esélyt sem adva a vendégeknek. A szettben sajnos újra az idei kapkodó csapatot láthattuk, azt az együttest, amelyik türelmetlenül és rendkívül sok hibával játszik. A tét óriási volt és ezt a terhet fejben nem bírta el a csapat, és döntő pillanatokban rontottak még a rutinos játékosok is. A rövidítést simán 15-10-re nyerték a hazaiak.

Csapatunk 3-2-es vereséget szenvedett, de a mérkőzésen láthattuk csapatunk igazi egységét és kitűnő játékát is. Reméljük ezekből, a pozitívumokból egyre többet láthatunk az elkövetkező meccseken.

Edzői értékelések:

Kasziba István (a BSE vezetőedzője): „Lovagiasan be kell vallani, hogy az első szettet kis szerencsével nyertük meg. A Vasasé volt a második-harmadik játszma. A csapatom kiesett a ritmusából, és messze nem azt játszotta, amit tud, és amit gyakoroltunk. Azt hiszem, hogy a negyedik és az ötödik szettben mutatta meg a csapat az igazi arcát. Végeredményben nem sajnálom a két elvesztett játszmát, és nagyon örülök a győzelemnek.”

Jókay Zoltán (a Vasas Opus-Via Óbudavezetőedzője): Kár azért az első játszmáért, 22-21-nél 3 hibát követtünk el, ami egy ilyen rutinos csapattól elfogadhatatlan. Utána nagyon jól játszottunk. A negyedik szettben viszont már sajnos, azt a formát hoztuk, amit idén rengetegszer, sokat hibáztunk. Nem tudtunk kikerülni a gödörből.

BSE-FCSM - Vasas Opus-Via Óbuda: 3-2 (23, -20, -19, 18, 10)

VASAS: SOÓS 13, Nyári 9, DÉGI 20, MÁTRAI 11, Battlay 12, Jáka 6 Csere: Vatai (liberó), Szalma 1, Milovits, Tóth 2

A juniormérkőzésen a csapat első számú feladója Borlai Luca volt, aki hosszas kihagyás után állhatott újra a csapat rendelkezésére. A Vasas fiatal együttese a következőképpen állt fel: Borlai Luca, Mészöly Bianka, Soós Nikolett, Szalma Alexandra, Tóth Szimonetta és Bodon Betti.

A lányok nem kezdtek rosszul sőt, a fordulatos és rendkívül izgalmas első szettet bravúrosan nyerték meg. Ami a második és a harmadik játékrészben láthattunk azt inkább jobb elfelejteni, mert a csapat nagyon küszködött és nem volt meg az összhang sem a játékosok között.

A negyedik szettben a piros-kékek újra elkezdtek játszani, és bár Borkovits Zoltán tanítványai elvesztették ezt a szettet egyben a mérkőzést is, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak.

Borkovits Zoltán (a Vasas Opus-Via Óbuda edzője): Az első és a negyedik szettben játszottunk, úgy ahogy a csapatnak kell. A második és a hármadik szett a nyitás-fogadások és a nyitások határozatlanságai miatt nagyon elúszott. A négyes döntőre készülünk.

BSE-FCSM - Vasas Opus-Via Óbuda: 3-1 (-22, 10, 14, 23) VASAS: Borlai 3, MÉSZÖLY 8, SOÓS 8, SZALMA 11, Tóth 7, Bodon 2 Csere: Gazsi (liberó), Lutter, Milovits 1

Nagy Attila


2007.02.12.Hozzászólások (2 db)    Hozzászólás
 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine