Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió
Elôzô 1 883 1 2 ... 1000 1230  Utolsó


2006.01.11. - Röplabda: Nyögvenyelős győzelem


Vasas Opus-Via Óbuda – Architekton Gödöllői RC 3:1 (22, 23, -23, 20)

A pénteki Jászberény elleni vereség után az utolsó bajnoki következett, amelyen mindenképpen szükséges lett volna javítani, ráadásul vereség esetén a Gödöllő megelőzte volna a Vasast. Nehezítette a piros-kékek dolgát, hogy Tormási Orsi hétközbeni boka-szalagszakadása miatt legalább hat hetes pihenőre kényszerül, azaz még a január közepén folytatódó bajnokság első meccsein is kérdéses a játéka.

De vissza a pályára, ahol Jókay Zoltán nem a Jászberényben sokat hibázó, türelmetlen együttest szerette volna látni – hasonlóan a szurkolókhoz, akik az első szett utáni szünetben csillagszórókkal és konfettivel köszöntötték a lányokat. Nos, a hibák sajnos ezúttal is megmaradtak, és egy rendkívül kiélezett, fordulatos meccset láthattunk, noha a csapat végig valós tudását nyújtja kevesebbet kellett volna izgulni.

Az első két szett koreográfiája megegyezett, csak a pontkülönbség változott. Végig a Gödöllő vezetett egy-két ponttal a sokat rontó Vasassal szemben, a piros-kékek azonban – mint egy igazi nagycsapat – a legfontosabb pillanatokban, a játszmák végén játszottak a legjobban, így 21-22 után 25-22-re, majd 19-23 után 25-23-ra nyertek.

Igaz, ha a másik oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor azt is mondhatnánk, érthetetlen, miért csak a szettek végén játszott így a csapat… A harmadik játszmában sokáig hasonlóan alakult az első kettőhöz, a végén azonban nem sikerült fordítani, így szépített a Gödöllő. A negyedik felvonás viszont ha nem is sokkal, de jobb teljesítményt hozott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy 10-10 után végig a Vasasnál legyen az előny, amelyet folyamatosan növelve végül 25-20-as részsikerrel ért véget a találkozó.

Jókay Zoltán persze bosszús volt a lefújás után, hiszen a győzelmen kívül másnak nem nagyon örülhetett. „Iszonyatos görcs van a csapatban, amelynek még mindig nem értem az okát. Jobb is, hogy vége a bajnokságnak, a pihenő alatt talán letisztulnak a gondolatok, és januárban újult erővel kezdhetjük a munkát.” A csapat egyik legjobbja – akárcsak Jászberényben – ezúttal is Dégi Barbi volt, aki húsz ponttal segítette a csapatot. „Örülök neki, hogy a gyengébb szezonkezdet után végre jól megy a játék. Ezen a meccsen is megéreztük Tormási Orsi hiányát, de legalább sikerült győzni. Nagyon várom már, hogy újra együtt játszhassak Tésztával.”

Rác Benedek Balázs


2006.01.11.Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine