Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió
Elôzô 1 885 1 2 ... 1000 1230  Utolsó


2006.01.11. - Kézilabda: Egy győzelem, egy vereség


Már csak egy hét van a bajnokság következő mérkőzéséig, amelyen ráadásul az EHF-kupa győztes Cornexi ellen lép pályára a Vasas-Invitel. A minél eredményesebb felkészülést hivatott szolgálni a Vasas-kupa, ahol további öt csapat küzd a piros-kékek mellett az elsőségért.

Az A csoportba a bajnoki ezüstérmes Dunaferr, a Spartacus, valamint a horvát Virovitica, a B csoportba pedig a Vasas mellett a Kiskunhalas és egy másik horvát együttes, a Lokomotiva Zágráb került.

A két külföldi csapatról elég annyit mondani, hogy a horvát bajnokság három élcsapata közé tartoznak.

Az első napon két helyszínen zajlottak a küzdelmek, ugyanis délelőtt rendezvény volt a Fáy utcai sportcsarnokban, ezért az A csoport két meccse mellett a Vasas-Kiskunhalas találkozóra is a Kőér utcában került sor. A semleges pálya pedig Zsiga Gyula együttesének ízlett jobban, ugyanis 15-10-es félidő után, 34-33-ra legyőzték a lassan és körülményesen játszó Vasast. Mocsai Lajos csapata aztán a horvát Zágráb ellen – amelyen négy a világbajnokságot megjárt játékos is szerepelt – javított, így megmaradt az esélye a döntőbe kerülésre. Ehhez az szükséges, hogy csütörtökön a Zágráb legyőzze a Kiskunhalast, és a körbeverést követő számolgatásból a piros-kékek jöjjenek ki győztesen.

Térjünk azonban vissza még egy pár mondat erejéig a Zágráb elleni összecsapásra. A találkozón szinte végig a Vasas vezetett (a szünetben 16-14-re), bár a Zágráb többször is feljött, fordítania nem sikerült (31-28).

„Két teljesen különböző mérkőzést játszottunk – értékelte a torna első napját Mocsai Lajos. – Délelőtt nem ment jól, szerencsére a Zágráb ellen azonban negyvenöt-ötven percig látványos, attraktív kézilabdát játszottunk. Jó volt a védőjáték, a kapusteljesítmény, valamint a felállt fal elleni játék is.”

Sajnos a Zágráb elleni mérkőzés kapcsán rossz hírről is be kell számolnunk, ugyanis a találkozó elején Őri Adrienn véletlenül fejen lőtte Szvetlana Moszkovaját, aki ezután nem tudta folytatni a játékot. Vélhetően enyhe agyrázkódást szenvedett, de szerencsére komoly probléma nincsen.

A másik csoportban már eldőlt, hogy a Spartacus lesz a harmadik, azaz ők játszanak az ötödik helyért, a döntőbe jutás sorsáról pedig a délelőtti Dunaferr – Virovitica mérkőzés dönt.

Rác Benedek Balázs

 Eredmények:

  • A csoport: Spartacus – Virovitica 24-26 (15-11) Spartacus – Dunaferr 21-38 (10-20)
  • B csoport: Vasas – Kiskunhalas 33-34 (10-15) Vasas – Zágráb 31-28 (16-14)

2006.01.11.Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine