Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió
 Megjelenítés módja:
 
Elôzô 1 73 1 2 ... 100 150 200 201  Utolsó


Boldog születésnapot Vasas!


Boldog születésnapot Vasas!Kilencvenöt év. Akár egy ember életére gondolunk, akár a történelmet vesszük alapul, ez bizony nagyon nagy idő. Hasonlóan vélekedhetünk, ha egy sportklubról beszélünk, hiszen közel egy évszázadon keresztül létezni, sőt eredményesen létezni, nem kis dicsőség. Ennek a jubileumnak a kapcsán beszélgettünk Markovits Lászlóval a Vasas Sport Club ügyvezető elnökével.


- Elnök úr, mit is jelent a Vasas számára a kilencvenöt éves születésnap? - Noha nem kerek évfordulóról van szó, mégis nagyon fontosnak tartom, hiszen az elmúlt években nagy változásokon ment keresztül a klub, tehát mondhatni egy fontos állomáshoz érkeztünk. Kilencvenöt év mindenképpen jelentős idő, mi pedig azért dolgozunk, hogy a következő lépcsőfokokat úgy tegyük meg, hogy ne csak megérjük a századik születésnapot, hanem azt egy ekkora, és ilyen múlttal rendelkező egyesülethez méltóképpen meg is ünnepelhessük. Kilencvenöt év alatt rengeteg sportszakmai siker született a klub színeiben, mint meghatározó fővárosi, ezen belül angyalföldi egyesület sok sportágban adtunk kiváló eredményeket a magyar sportnak és az a célunk hogy ez ne változzon, azaz fennmaradjanak a szakosztályok további kimagasló eredményekkel és sportoló büszkeségekkel.


- Azért az egyértelmű, az elmúlt években nem volt a legjobb helyzetben a Vasas, hiszen – ami manapság talán a legfontosabb tényező – nem dúskáltak az anyagiakban. - Valóban, ezért a mögöttünk lévő időszak feladata elsősorban a szemlélet-váltás és a stabilitás megteremtése volt. Az egyéni érdekek előtérbe helyezésének és a napról-napra vegetálás megszüntetésének illetve a létesítmények helyzetének rendezése volt az elsődleges célkitűzésünk. Ebből a szempontból tekintve sajnos azt kell mondjam, nemhogy 95 év, de még egy év túlélése is komoly eredménynek számít. Úgy gondolom viszont, hogy mostanra ez a folyamat szinte teljesen lezárult, -a sok lelkes munkatársnak, támogatóinknak és a hozzánk társult befektetőknek köszönhetően sikeresen-, ezért már előre tekinthetünk, megkezdhetjük az építkezést, amivel igyekszünk megfelelni a mai kor, a XXI. század kihívásainak.


- Melyek lehetnek az elkövetkezendő évek feladatai? - Fontos tisztában lennünk azzal, hogy egy komoly „márkanév” van a kezünkben. Sok üzleti vállalkozás sokat áldozna azért, ha egy ilyen közel százéves, ismert, bejáratott és elfogadott névvel bírna. Ezt ki kell tehát használnunk, érvényesítenünk kell a benne rejlő lehetőségeket. Ezért is szeretnénk minden generációból megtalálni azokat, akik azonosulni tudnak a klubbal, akik kötődnek a Vasashoz, hiszen fontos egy erős bázis megléte, másrészt lényeges, hogy ismerjük a klub „célcsoportját”. Ezáltal tudunk eredményesen, színvonalasan és többnyire üzleti alapon szolgáltatni, és a közeljövőben ennek érdekében fejlesztéseket végrehajtani. Feltétlen hangsúlyoznom kell azonban az előrelépésben a szurkolók szerepét is, mivel nagy álmok nem valósulhatnak meg anélkül, hogy ahhoz a „Vasas család” minden tagja hozzá ne járulna. Ez alatt például azt értem, hogy szükséges elérnünk azt, hogy az egyesület bevételének egy nagy szelete származzon a jegybevételből, bérletekből, ajándéktárgyak vásárlásából, támogatásokból, stb. Csak így érhetjük el azt a célunkat, hogy ötven, vagy száz év múlva is egy népszerű, több sportágban eredményes Vasasról beszélhessünk.


- Mit várhatunk tehát, milyen változások valósulhatnak meg a 100. évfordulóig? -A nagyszabású előrelépések alapját az a mindmáig egyedül a Vasas által kihasznált lehetőség jelenti, hogy (hosszas előkészítési munka után) átvehettüka három létesítményünk vagyonkezelői jogát, így kiléptünk az állam védőernyője alól, viszont nagyobb szabadságot nyertünk az önálló gazdálkodásban. Ennek eredményeként, magántőke bevonásával jelenleg már több száz milliós sportberuházások valósultak meg, és reményeink szerint további milliárdos sportcélú fejlesztések valósulhatnak meg a Vasas ingatlanokon. Az MKB-Euroleasing segítségével Pasaréten ennek már most látható eredményei vannak és reményeim szerint mind a Folyondár utcában, mind a Fáy utcában két éven belül elindulhatnak a sportcélú építkezések. Mindkét telepen jelentős nagyságrendű sportingatlan-fejlesztést tervezünk végrehajtani, amelyek révén mind a verseny és utánpótlás-, mind a szabadidősport modern körülményeket kaphat. És ha a megfelelő külső körülmények ilyen formában adottak lesznek, akkor végre eljutunk oda, hogy a klub valóban szolgáltathat, és reményeink szerint egyre többen válnak „Vasas függővé”. Így készülünk arra, hogy egy valóban sikeres századik születésnapot ünnepelhessünk 5 év múlva.


- Végezetül, egy pár szóban sportszakmai tekintetben milyen eredményeknek örülne a vezetés a 100. évforduló alkalmával? Mit is mondhatnék, mint azt, hogy természetesen a nem titkolt vágyunk, hogy minél több bajnoki címet nyerjenek csapataink, minél több sportolónk vegyen részt a következő pekingi és londoni olimpiákon, az utánpótlás korosztálynak pedig az infrastruktúra fejlesztésével megadni a felkészülés optimális kereteit. Ez álomszerűnek tűnik, de 2002 végén is sok minden annak tűnt, amit azóta a „Vasas családnak” sikerült megvalósítania.


Rác Benedek Balázs

vasassc.hu


Hozzászólások (0 db)    Hozzászólás
 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine