Leggyakoribb keresések
KifejezésKeresések
Nyomtatható verzió
 Megjelenítés módja:
 
Elôzô 1 197 1 2 201  Utolsó


Atlétika - Két arany -, egy ezüst-, és egy bronzérem


Július 22. és 23.-án rendezték meg a 111. Felnőtt Országos Bajnokságot Debrecenben. Volt itt minden, 40 fokos meleg és jégeső is. Azért az időjárás hál’ istennek nem tréfálta meg a versenyzőket és a rendezőket, így gondtalanul folyhatott le a bajnokság. Nem titkolt célja volt a Vasas csapatának, hogy több számban is érmet szerezzen, sőt Ajkler Zita az EB szintet célozta meg hármasugrásban.Szombaton több angyalföldi versenyzőért is izgulhattunk. Időrendben legelőször Breier Annáért szoríthattunk, aki női 100 méter síkon a 2. időelőfutamban állt rajthoz és 12, 49-es idővel kvalifikálta magát a döntőre.


Ezután következett a férfiak 100 métere, ahol a Vasast Szebeny Miklós képviselte és 10, 62-es idejével ő is döntős lett. Kitűnő munkát végeznek a piros-kékek utánpótlás edzői, hiszen elég csak arra gondolnunk, hogy Anna csupán 18, míg Miklós 19 éves és már a felnőttek között is sikert sikerre halmoznak.


16: 45-kor indították a női 100 méteres síkfutás B döntőjét. Ezután következett a számunkra fontosabb „A” döntő, ahol az 1.-es pályán a fiatal Breier Anna készülődött. A zene is megszólalt, mely jelezte a nézők számára, hogy a futópályán döntő következik. Tapintható volt a feszültség és a meleg sem kímélte a nőket. Az izgalmak még csak ekkor kezdtek el a tetőfokra hágni. 8 mindenre elszánt futó helyezkedett el a rajtgépben. Eldördült a rajtpisztoly, de pár másodperc múlva újra megszólalt, azaz kiugrott valaki. Nos, a fő esélyes Listár Nikolett volt gyorsabb a kelleténél. Új rajt következett. Mindenki egyre idegesebb lett, látható volt az arcokon a feszültség. Újra rajtoltatták őket, de Listár Nikolett újra kiugrott, ezért a főesélyes kiszállt a versenyből. A harmadik rajt már sikeres volt, bár Anna kicsit beragadt, de a végén testbedobással 5. lett 12, 56-os idővel.


Következtek a férfi 100 méteres döntők, ahol az „A” döntőben Szebeny Miklós küzdött a dobogóért. A férfiak ugyanolyan idegesnek tűntek, mint előttük a nők, de ők nem rontották el a rajtot. Szebeny Miklós végig a 3.-4. helyen futott és a végét csak a célfotó döntötte el. Nos, Miklós 3. helyen ért be. 10, 46-os idővel.


Fél 6-tól a távolugró gödör felé figyeltünk, hiszen ekkor kezdődött a női távolugrás, ahol Ajkler Zita meglepetésre készült. Az első kísérlete egy biztonsági ugrás volt, 596 centimétert ért el. Ezután következhetett a kockáztatás. Második ugráskor már 604 centimétert mértek. Nagyobb összpontosítást és bátrabb nekifutást láthattuk Zitától a 3. illetve a 4. kísérletkor, talán túl bátor volt, mert mind a kettőnél belépett. A versenyt a 3. sorozat óta Vaszi Tünde vezette 653 centiméterrel. Következett az 5. sorozat, Ajkler Zita nagyon koncentrált és maradt ugyan az a bátor futás, mint az előző kísérleteknél, de a lécfogás most tökéletes volt és 638 centimétert mutatott a tábla. Ezzel az ugrással Zita második lett, mert az utolsó 6. ugrásával már nem tudott javítani.


Az első nap tehát a Vasas versenyzői egy ezüst - és egy bronzérmet szereztek. A napot jégeső és egy hatalmas vihar zárta. Mindenki, aki élt és mozgott rohant a fedett részre. De sérülés nem történt, csak jól eláztunk.


A második napra is maradtak izgalmak, hiszen Breier Anna és Szebeny Miklós 200 méter síkon, Szederkényi Máté és Takács Andrea 5000-en, Koller Júlia 800-on, Lakos Borbála 400 gáton és Ajkler Zita hármasugrásban indult.


Fiatal sprintereink most is hozták formájukat és mind a ketten bejutottak a döntőbe. A női 200 méter sík döntőjében Breier Anna 25, 82-es idővel 7. lett.


A nap egyik fő száma számunkra ezután következett, hiszen Szebeny Miklós az aranyért futott. Az időelőfutamban magabiztosan futott és a legjobb időt 21, 69-et ért el. A döntőbe 140 méterig együtt volt a mezőny de az utolsó 60-on Miklós robbantott, és magabiztosan nyerte meg a férfiak 200 méteres síkfutását.


400 méter gáton Lakos Borbála a második időfutamban futott és 64, 90-es ideje a 8. helyhez volt elég. 800 méter síkon Kollár Júlia 2: 19, 03-as idejével 11. lett. 5000 méteren Takács Andrea 17: 55, 54-es idővel 7. míg Szederkényi Máté 15: 51, 78-es eredménnyel a 16. lett.


A nap számunkra legfontosabb száma a női hármasugrás volt, ahol Ajkler Zita nem csupán a bajnoki címért, hanem az EB-n való indulásért szállt harcba. Zita főesélyeshez méltóan versenyzett és minden érvényes ugrása 13méter 20 cm felett volt, ami azért számít kitűnőnek, mert a második helyezett csupán 13 méter 12 centimétert ugrott. Ajkler Zita az 5. sorozatban 13 méter 66 centimétert ért el, ami azt jelentette, hogy megvan az EB-hez szükséges szint, ami 13 méter 65 cm volt. Így nem csak az OB-t nyerte meg, hanem az indulás jogát is a göteborgi EB-re.


Gratulálunk! Süthetett a nap, eshetett jégeső a Vasas versenyzőit semmi sem zavarta és nagyszerű eredményekkel zárták a 111. Országos Bajnokságot!


Gratulálunk versenyzőinknek! Hajrá Vasas!


Nagy Attila Vigyorex

Vigyorex


Hozzászólások (4 db)    Hozzászólás
 
Azonosító
Jelszó
Új vagyokBelépés
Webmester  | CPS Portal Engine